- Kari kolehmainen Samaa tarkoittava suhdelaskenta

Keittiön kaappien kokoaminen

 Keittion_kaappien_kokoaminen.jpg

 

Keittiön kaappien ja laatikoiden rungot toimitetaan joissakin tapauksissa valmiina, jotta nämä ovat heti asennettaviksi ja osittain siksi, että osia olisi muuten liian paljon koottavaksi. Valokuvan kaapisto on paikan päällä koottu. Kuljetusten kannalta kootut rungot vievät tilaa ja ovat kalliimpi tapa toimituksen kannalta. Tämä etenkin, osan myytävistä kaapeista saapuessa maamme rajojen ulkopuolelta. Valokuvan kaapit saapuivat Virosta. Suomalaiselta toimijalta ostettuna, mutta näiden osoittauduttua muualta toimitetuiksi.

Asentaminen on syytä tehdä imuroidulla puhtaalla alustalla ja kuvan tapauksessa kaapin alla oli matto. Likaisessa paikassa myös puhdas toimituslaatikon pahvi toimii alustana asentamisen ajaksi. Ruuvit ja heloitustarvikkeet on syytä pitää etäällä, jotta runkojen etuosaa, tai mitään osaa niistä ei naarmuteta, eikä myöskään lattiaa.

Ruuvit, helat ja työkalut pyritään pitämään asentamisen ajan samassa paikassa, jotta niitä ei tarvitse jatkuvasti etsiä tavaroiden keskeltä. Kaappeja remonttien yhteydessä saattaa olla lukuisa määrä, joten kaapit jaotellaan asennuspaikan mukaan. Koottu runko voidaan nyt siirtää paikalleen ja näin saadaan tilaa lattialle. Kyse on tietenkin asunnon koosta, mutta kokemukseni mukaan tilaa on harvoin liikaa.

Runkojen lisäksi kootaan laatikostot, mutta oviin olen laittanut saranat vasta niiden asentamisen yhteydessä. Saranoissa on teräviä naarmuttavia särmiä ja pinona ovilevyt ovat suojattuja pakkauksissaan. Ovien kiiltäviin ulkopintoihin ei saa tulla ikäviä, asentamisesta muistuttavia jälkiä.

Tähän saakka kaappien kokoamisen suorittaa käytännössä kuka tahansa, eikä tämänkään jälkeen ole kyse rakettitieteestä. Varoituksena voimakkaasti vääntävistä sähkölaitteista, suoritan viimeisen momentin määrittämisen käden tuntemukseeni perustuen. Jokainen toimii tietenkin kokemuksensa mukaisesti, tietäessään mitä on tekemässä.

Minä teen tämän edullisesti tähän saakka, josta jatkamme seinille asentamalla.

 

Back_Arrow.jpg

10.11.2022*17:39 (44005)
Lahden remontti- ja koontipalvelu
www.karikolehmainen.com
kari.kolehmaisen@gmail.com
Puhelin: 044 200 3207