- Kari kolehmainen Samaa tarkoittava suhdelaskenta

Lattialaminaattien asentaminen

Lattialaminaattien_asennus.jpg

Valokuvan esittämässä tapauksessa muovimatto on ensin poistettu. Tämän jälkeen lattiasta on hiottu muovimaton  lattiaan kiinni jäänyt nukka. Huomattava on, että tänä päivänä ei välttämättä vaadita muovimaton poistamista, joka muutama vuosi sitten oli edellytys laminaattien asentamiselle. Eräässä kerrostalossa laminaattien asentaminen vaati askeleristeenä pakkauskartongin käyttämisen muovisen askeleristeen sijaan. Tämä, kun lattiaan jäi jokseenkin hyväkuntoinen mosaiikkiparketti. Valokuvan oikeassa reunassa on nähtävissä tässä kohteessa käytetty muovinen askeleriste, jonka tavallisesti levitän lattialle teippaamalla kiinni lattiapintaan.

Laminaatin potkaiseminen ponttiin on nopea tapa lattian kattamiseksi, mutta jättää toisinaan murtumakohtia laminaatin reunaan. Siksi sovitan laminaatit erityisen asennuspalikan avulla, jolloin lattiatason pinnassa ollessani näen saumakohteen silmieni tasalla. Pieni hitaus työssäni kattaa laminaattien vikaantumisien aiheuttaman harmituksen.

Joka on kaatanut vettä laminaatille on huomannut, ettei vesi ainakaan nopeasti valu ponttien lävitse lattiapintaan. Mikäli lattiassa on kulunut, mutta muuten ehyt muovimatto, ei vesi pääse matosta betonipintaan, mutta Ilman muovimattoa vesi on välittömästi betonipinnassa.

Yllä oleva on kokemukseni laminaattien asentamisesta, joka tehdään rakennusvalvojan määräysten mukaan tätä vaadittaessa. Viimeisimmässä tietämässäni kohteessa, ei vaadittu muovimaton poistamista, joka nopeuttaa laminaattien asentamisen.

Valokuvan kohteessa on nähtävissä seinänvierustan vesieristys vedon poistamiseksi. Käytössä oli L-vesieristysmateriaali, joka tarvittaessa joustaa elementtien liikkuessa maan painumana ja vastaavana rivitalossa. Saman voi tehdä myös sopivalla joustavalla massalla näin haluttaessa. Miksi eristys tehtiin oli, että eräistä kohdista elementtien saumakohdissa näki ulkoilman valon. Tuloksena saimme vedottoman asunnon, jossa ilman kiertäminen tapahtui niille tarkoitettujen aukkojen kautta, eikä seinän raoista.

Lopuksi ilmanvaihtokone ylimitoitettuna katolla, vaihdettiin puolet pienemmäksi. Kunnostin myös ilmanvaihtoluukun mekanismin saunan pukuhuoneessa, jotta saunan ja asunnon ilmanvaihto tapahtuu suunnitellu tavalla. Tavalla, joka aikanaan oli taloon suunniteltu, eikä tavalla jolla ilma saapui asuntoon erilaisista raoista.

Teenkö teillekin edullisen lattialaminaattien asentamisen huolellisena työnä?

Back_Arrow.jpg

9.11.2022*15:59 (43995)
Lahden remontti- ja koontipalvelu
www.karikolehmainen.com
kari.kolehmaisen@gmail.com
Puhelin: 044 200 3207