- Kari kolehmainen Samaa tarkoittava suhdelaskenta
Mayakalenterin päättyminen I
 
Perjantai 21.12.2012
Mayakalenterin päättyminen
Maapallo universumissa

 

Mayakalenterin päättyessä maapallo oli linjassa auringon ja galaksin keskustan kanssa, sille määritetyssä sijainnissa 25 800 vuoden välein. Tämä on Nasan planeettojen liikkeistä laskema sijaintimme.

Linnunradan keskipisteen massiivinen ja kooltaan kasvava musta aukko, oletuksena vaikuttaa maapallon magneettisiin napoihin. Edellä olevien yhteisvaikutuksena on mahdollisuus magneettikentän napaisuuden vaihtumiseen. Albert Einsteinin kerrotaan tätä pohtineen, tieteen tuntemina maapallon napaisuuden suunnan vaihtumisina.

Maapallon napaisuuden heikentyessä ajoittain, se on vaihtunut 400 kertaa viimeisen 330 miljoonan vuoden aikana. Heikkenemisen suuruus on viisitoista prosenttia viimeisen 150 vuoden aikana. Samanapai-suuden kesto on satojatuhansia vuosia, jolloin edellisestä vaihtumisesta on 780 000 vuotta.

Ajassamme magneettinen pohjoisnapa siirtyy kilometrin viikkovauh-dilla Kanadasta Siperiaan päin. Näin on mahdollista, että eräänä päivänä magneettinen- ja maantieteellinen pohjoisnapa sijaitsevat samassa paikassa. Tarkoittaen magneettikentän suunnan muutosta, josta käytetään nimitystä eranto.

Vesillä liikkuvat tämän huomioivat ja karttojen on veneissä oltava ajan tasalla. Kartoissa mainitaan vuosittainen eranto muutoksena kompassin näyttämään.

Aamun sanomalehdessä oli artikkeli, maan magneettikentän heikenty-misestä eteläisellä pallonpuoliskolla.

Back_Arrow.jpg

11.7.2021*15:03
www.karikolehmainen.com
epcalculation@gmail.com