- Kari kolehmainen Samaa tarkoittava suhdelaskenta

A-runkoinen noston apulaiteenglish_translation.jpg

A-Frame Lifting Equipment

pukkinosturi_asentamiseen.jpg

 

Nämä ovat kevytrakenteisia nostimia, jotka joissakin tapauksissa voivat olla paikan päällä koottavia. Siirrettäviä asennusnostureita käytetään käsitaljalla uusia laitteita asentaessa ja huoltotehtävissä.

Kuvan nostolaitteen A-runko on jäykkä teräksinen putkirakenne, johon nostin kiinnitetään keskelle. Nostokapasiteetti on yleensä 500-1000 kg, minkään estämättä niiden tekemistä suuremmiksi.

Kantopyörät ovat suurihalkaisijaisia ja yleensä materiaaliltaan nailonia, valurautaa tai kumia, vähintään kahdessa kääntyvässä pyöräpesässä. Samoin vähintään kaksi pyöristä on varustettu lukittavalla jarrulla.

Nostolaitetta ei periaatteessa tule siirtää kuormitettuna, laitteen ollessa tarkoitettu paikallaan nostamiseen. Joissakin tilanteissa on tarve siirtää kuormitettua nostolaitetta, laskemalla taakka mahdollisimman lähelle lattian pintaa vahinkojen estämiseksi.

Kokemuksellani nostolaitteista, voin suunnitella teille kuvan kaltaisen nostolaitteen haluamanne rakenteen mukaisena. Suurin suunnittelun alla ollut nosturini on ollut 60 t ja 30 m kaksikannattimisena siltanosturina panssarivaunutehtaaseen Venäjälle ja A-runkoisena nostimena 2 t ja 4 m.

2002_Pukkinosturi_225_t_konsultti.jpg

 

Piirustuksessa suunnittelemani 2,25 t yksipilarinen pukkinosturi, joka vastaa tekstin nostolaitetta. Paineilmatoimisella  nostolaitteella varustettu laite hinausautoja valmista-valle yritykselle. Laitteella nostettiin kuorma-auton periä ilmaan, joten kuorma ylitti nimellisen nostotehon.

Viimeinen suunnittelemani nosturin ajorata valmistui vanhempaan rakennukseen, jonka muutoksen teimme kirjallisessa muodossa mitoittamalla. Kertomalla tarkasti tarvittavat materiaalit ja niiden muodot, mutta rakennusta näkemättä mitoittamatta ainuttakaan piirustusta. Tämän ajoradan tarkastamme nosturin käyttöönoton yhteydessä.

Back_Arrow.jpg

9.11.2022*21:45 (1066 - 964)
www.karikolehmainen.com
epcalculation@gmail.com