- Kari kolehmainen Samaa tarkoittava suhdelaskenta

Ympyrän neljänneksen matematiikka

 

Muinaisuuden matematiikka on samalla tuon ajan geometria, joka edellyttää toisenlaista matemaattista lähestymistä sitä kohtaan. Me voimme alustavasti käydä tuota asiaa. Ajatellaan muinaisuuden matematiikkaa kelloksi.

Kello yksi

Ajan jakaminen kahteentoista päivän ja yön tuntiin on muinaisuuden periaate, jonka tavan ajoittamiseen emme kykene. Raamatussa mainittu yhdestoista hetki on ilmaisu, jota käytämme edelleen, mutta tarkoittamatta samaa. Muinaisuudessa päivä alkoi kello kuusi aamulla, eikä kuten kellossamme ja kalenterissamme keskellä yötä. Näin aika iltapäivällä kello neljästä viiteen oli yhdestoista hetki. Me miellämme tämän joissakin yhteyksissä viimeiseksi hetkeksi tehdä jotakin tai vastaava ajatuskulku.

Kello kaksi

Muinaisuus käytti kulmien määrittämiseen radiaania. Tämän sijaan meille opetetaan asteitten käyttäminen, joskin pitemmälle kouluttautuessa kaavat voivat määrittää radiaanit asteiden sijaan.

Kello kolme

Muinaisuuden matematiikka ja geometria perustui ympyrän neljännekseen. Meilläkin on neljä ilmansuuntaa, vuorokaudenaikaa, vuodenaikaa, neljä raajaa, neljä pitkää sormea, ja ydinperheen periaate on isä,äiti, tytär ja poika. Yliopistoissa on tutkittu muinaisuuden matematiikkaa, jolloin todettiin yllä mainittu ympyrän neljännekseen perustuva asioiden määrittäminen. Heiltä ainoastaan puuttui oleellinen osaaminen luonnontieteistä, joten matemaatikot eivät asiaa ymmärtäneet. Siksi luette näitä sivuja ja kirjoittamiani kirjoja, jotta ymmärrätte lähemmäksi oikealla tavalla. Täydellistä selitystä tuskin kykenen antamaan, mutta täydellisemmän joka tapauksessa kuin kukaan aikaisemmin ennen minua.

Kello neljä

Täysympyrä asteina on 360 astetta ja muinaisuudessa tämä oli 6,28 radiaania. Raamatusta epäillään, ettei piitä tunnettu noin 1400 vuotta ennen ajanlaskuamme. Vanha testamentti on kirjoitettu noihin aikoihin. Mitä jos muutamme ajatuskulkuamme ja toteamme, ettei piitä enää tunnettu tuota kirjaa kirjoittaessa. Tätä on syytä epäillä, joka selviää kirjojani lukemalla. Tarkastellaan asia vaikka siten, että jos täysympyrä 6,28 radiaania tunnettiin, niin varmuudella puoliympyrän astemäärä 3,14 myös tunnettiin.

Kello viisi

Edellä on todettu täysympyrä 6,28 radiaania, samoin puoliympyrä 3,14 radiaania. Puolittaessa 3,14 radiaania tämä on 1,57 radiaania. Muinaisuuden stadionin pituus metreissä ilmaistuna oli 157 metriä.

Kello kuusi

Edellinen todisti muinaisuuden mittajärjestelmä stadionin tarkaksi SI-järjestelmän yksiköksi. Tässä tapauksessa kahdella desimaalilla todistettuna, mutta yllätytte kirjonani luettuna sen todellisesta tarkkuudesta.

Näin olemme käyneet ympyrän neljänneksen eli 24 tuntia jaettuna neljällä on kuusi tuntia. Vastaavalla tavalla jatkan kertomalla muusta matematiikkaan ja geometriaan liittyvästä.

Back_Arrow.jpg

5.9.202211:32
www.karikolehmainen.com
epcalculation@gmail.com