- Kari kolehmainen Samaa tarkoittava suhdelaskenta

Suhdelaskennan tarkkuusenglish_translation.jpg

EP-Calculation Accuracy

Suhdelaskennan tarkkuus on keskimääräinen 2 % tarkkuus, toistaen virhettä laskelmassa.  Toistojen jälkeen virheet kumoutuvat ja olemme usein desimaalilleen siinä, missä kaavoilla oltaisiin. Laskennassa ei opetella kaavoja, eikä lasketa kaavoilla, vaan hahmotetaan lopputulos. Tämän vuoksi suhdelaskenta sopii luovaan työskentelyyn. Laskennan kautta hahmottuu asioita, jotka voisivat jäädä havaitsematta.

roof_truss.jpg

Suhdelaskenta ei laske usealla desimaalilla vaikkapa kattoristikon lumikuormaa, tuulikuormaa tai muita kuormituksia, kuten suunnittelija saattaa tehdä. Lumisen talven jälkeen luemme katon sortuneen. jolloin herää kysymys; miten desimaalit liittyvät laskentaan? Tämän vuoksi tarkat desimaalimääritykset ovat ...

20100405_autotalli_orimattilassa.jpg

Laskennan edistyttyä, kuormitetaan ansas ja tarkastellaan voimien jakaantuminen. Vain rajoittunut mieli määrittää kuvassa olevan kattoristikoksi. Vastaavan ristikkorakenne on arvoissa ja ilmiöissä, niiden laskemisen olematta tunnettua. Samaa tarkoittavan suhdelaskennan myötä, kuviot ja kaavat tulevat samaa tarkoittaviksi. Kaikki on pinta-alaa, pituutta, tilavuutta ja aikaa. Olemme tekemisissä näkemisen geometrian kanssa. Tarkasteltaessa kuvioita, ei ole olemassa yksinkertaisempaa toimivaa mittasuhdetta kuin kultainen leikkaus 1,618. Lopulta luonnon modulaarinen ajattelu on teollisuuden hakema modulaarinen rakenne. Hyvänä esimerkkinä tästä Lego-palikat.

 

geometria_ja_luku_viisi.jpg

1,618 x 1 = 1,618      => 1,618 x 1,618 = 2,618     => 2,618 - 1 = 1,618

Back_Arrow.jpg

18.1.2015*7:46 (435 - 992)
www.karikolehmainen.com
epcalculation@gmail.com