- Kari kolehmainen Samaa tarkoittava suhdelaskenta

Demokritos 460 - 370 eaa.english_translation.jpg

 Democritus 460 - 370 BC

demokritos.jpgHän kirjoitti Babyloniassa ja Meroessa; vieraili Egyptissä ja Diodorus Siculus toteaa hänen asuneen siellä viisi vuotta. Hän julisti, ettei yksikään hänen aikalaisensa ollut tehnyt enemmän matkoja, nähnyt enemmän maita, ja tavannut enemmän tutkijoita kuin hän. Erityisesti hän mainitsee Egyptin matemaatikot, joiden tietoja hän kehui. Myös Theophrastus puhui hänestä miehenä, joka oli nähnyt monia maita. Matkoillaan Diogenes Laertioksen mukaan, hän tutustui kaldealaisiin tietäjiin.


Demokritos oli ensimmäinen, joka ymmärsi, että Linnunrata, koostuu todellisuudessa kaukaisten tähtien valosta.

Teoria atomeista näyttää olevan enemmän linjassa modernin tieteen kanssa, kuin mikään muu teoria antiikin ajalta. Kuitenkin samankaltaisuus modernin tieteen käsitteen kanssa voi olla hämmentävää, kun yrittää ymmärtää mistä hypoteesi tuli.

Democrituksen (ja Leukippos) teoria totesi, että kaikki koostuu "atomeista", jotka ovat fyysisesti, mutta ei geometrisesti jakamattomia, atomien sisällä sijaitsee tyhjää tilaa. Atomit ovat häviämättömiä, näin on aina ollut, ja näin tulee aina olemaan Ne ovat aina  liikkeessä, että on olemassa ääretön määrä erilaisia ​​atomeja, jotka eroavat toisistaan ​​muodon ja koon puolesta.

Tämä perustana fyysiseen maailmaan, Democritus pystyi selittämään kaikki maailman muutokset atomien liikkeiden muutoksena tai muutoksina, miten ne olivat pakattu yhteen. Tämä oli merkittävä teoria, joka yritti selittää koko fysiikan perustuen muutamiin ajatuksiin ja toi myös matematiikan osaksi fysikkaa, sillä koko rakenne Democrituksen ehdottamana oli määrällistä matemaattisia lakeja noudattavaa. Toinen keskeinen ajatus Democrituksen teoriassa on, että luonto käyttäytyy kuin kone, se ei ole mitään muuta kuin erittäin monimutkainen mekanismi.

Bertrand Russell totesi, että he vain osui onnekkaasti hypoteesiin, josta vasta äskettäin on vahvistettu näyttö. (639)

Eräs teoria: Alexandrian kirjasto Eqyptissä?epc_info.jpg

Lue lisää historiasta suhdelaskentaan


Back_Arrow.jpg

26.11.2014*10:53 (639 - 869)
www.karikolehmainen.com
epcalculation@gmail.com