- Kari kolehmainen Samaa tarkoittava suhdelaskenta

These pages are for

Strength of Materials
Studying products
Visual Geometry
Physiology
Physics
History


Nämä sivut ovat:

Näkemisen geometriaa
Tuotteiden tarkastelua
Lujuuslaskentaa
Fysiologiaa
Fysiikkaa
Historiaa

Visitors - Kävijät

Käyntejä kotisivuilla:475446 kpl

Avebury Circle kiviympyräenglish_translation.jpg

 

avebury_circle.jpgSuurin tunnettu kiviympyrä, sijaitsee 32 km  Stonehengestä etelään. Kiviympyrässä on 98 kiveä pystyssä, muodostaen 335 m läpimittaisen ympyrän. Nämä ovat suuren rengaskaivannon ja vallin ympäröimänä.

Rakentamisen ajankohta on radiohiili-ajoituksella noin 3 400 - 2 625 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Rakennelma mainitaan vanhemmaksi kuin Stonehenge, mutta on tietona ristiriitainen.

Molemmista mainitaan valmistamisen ajankohdaksi suurin piirtein sama ajankohta, riippuen tiedon lähteestä. Varsinaisen kehän halkaisija on 421 m läpimitaltaan, 11 m syvä ja 21 m leveä.

Kiviä on vuosituhansien aikana päässyt kallistumaan. Kohdetta kunnostettaessa huomattiin osan kivistä olevan 3 m maanpinnan alapuolelle ulottuvia. Kivien painon määrittäminen osoitti painoksi jopa 100 000 kg. On kiinnostavaa havaita keskustelu Egyptin 2 500 kg painavista kivistä ja niiden nostamisen vaikeudesta. Kivet painavat jopa 40 kertaa määrän, jonka pyramidien kivet painoivat. Pyramideissä on tosin aukkojen kohdalla kiviä, joiden paino on 60 000 kg. Mikäli satoja vuosia ennen pyramidien rakentamista ihmiset kykenivä käsittelemään painavempia kiviä, ei Egyptin pyramidien kivien nostamisessa pitäisi olla ongelma. Kirjoituksen aihe ei ole kivien paino, vaan havainto rakentamisen ajankohdan vastaavan suurella tarkkuudella pyramidien rakentamista. Kirjoittaminen ajankohdasta ei pääty tähän, sillä jatkan aihetta sopivalla hetkellä.


31.3 2015*11:05 (131 - 1028)

www.karikolehmainen.com

E-mail:  karikolehmainen53@gmail.com

Kari Kolehmainen +358 44 200 3207

Historia - History