- Kari kolehmainen Samaa tarkoittava suhdelaskenta

These pages are for

Strength of Materials
Studying products
Visual Geometry
Physiology
Physics
History


Nämä sivut ovat:

Näkemisen geometriaa
Tuotteiden tarkastelua
Lujuuslaskentaa
Fysiologiaa
Fysiikkaa
Historiaa

Visitors - Kävijät

Käyntejä kotisivuilla:475448 kpl

Aika alussaenglish_translation.jpg

Time at the Beginning

Ajan syntymiseen maapallo ja sen asukkaat eivät kuulu, niiden syntyessä myöhemmin. Valokuvan energiakupla on mielikuva, kenties suklaan sulamisesta.

Sen sijaan, suhdelaskennan kuvaus ja selitys materialle, on laskimella tarkistettava todellisuus. Kokonaisuuden muodostuessa asioiden ja arvojen nivoutuessa toisiinsa ja muodostaessa suhdelaskennan.

energiakupla.jpgAlkuräjähdys tapahtui ajan alussa 13,7 miljardia vuotta sitten. Ymmärryksemme mukaan - ei missään - jolloin energiaa purkautui ja laajeni sekunnin murto-osassa äärettömyyteen.

Maailmankaikkeus laajeni kaikkiin suuntiin, aika käynnistyi ja myöhemmin syntyi ilmiöiden suhteellisuus.

Englannin kielinen nimitys Big Bang oli pilkkaava nimitys.

Ajan suhteellisuus on opittu viimeisenä. Välittömästi ajan syntymisen jälkeen, ei ollut suhteellisuutta, sen vuoron tultua myöhemmin.

Maailma laajeni äärettömyyteen, siksi tarvitaan ääretön tapahtuman toiseksi ääripääksi, toisen ääripään muodostaessa yksittäinen tapahtuma. Välittömästi alkuräjähdyksen jälkeen ei syntynyt materiaa, massaa,  atomeja tai aineen rakennetta. Kaikki oli energiaa tilanteena, johon nykytiede pyrkii hiukkaskiihdyttimillä. Kokeissa on päästy tilanteeseen, joka vastaa noin sekuntia räjähdyksestä. Tällöin energia oli jo muuttanut muotoa ja materiaa tiivistynyt.

E = m c 2

Albert Einsteinin suhteellisuusteoria aiheutti aluksi hämmennystä ja vastusta. Kaavan vasen puoli energia = merkin jälkeen tiivistynyt materiaksi. Kaavaan sisältyy suhteellisuus, johon laskenta perustuu. Maapallo saa energiaa auringosta, josta saadun  liikkeen gravitaatiovoimat kumoavat. Tarkennettuna gravitaatiovoimasta vähennetyllä keskipakoisvoimalla eli jäljelle jäävällä painovoimalla. Voi ajatella vaikka veden kiertoa pilviin ja sen satamista vuorille. Veden valuessa vuoren rinnettä alas, saadaan tästä liikemääräenergiasta sähkövirtaa vesivoimalaitoksissa. Junat käyttävät virtaa liikkeeseen, hukaten energiansa painovoiman aiheuttamaan kitkaan.

21.6 2018*08:00 (1045 - 1046)
www.karikolehmainen.com
gr8pr0@suomi24.fi