- Kari kolehmainen Samaa tarkoittava suhdelaskenta

Nostokorvat nosto-orsiinenglish_translation.jpg

Lugs to Lifting Beams

Nostokorva on terästä, näkyvää ja käsin kosketeltavaa, välittäen voiman nostokoukusta nostettavaan kappaleeseen. Nostettavan painoa ei näe, mutta sen voi laskea. Nostettaessa kappaleen paino muuttuu potentiaalienergiaksi, jolloin nostoon kuluva energia on noston potentiaalienergiaa + koneiston häviöt.

 

2020-04.jpg

 

Muodonmuutos nostokorvakkeessa on suhteessa kappaleen painoon, siitä pystymättä määrittämään nostoon käytetyn tehon määrää. Tämä, sillä tuntemalla voiman aikayksikössä, kokonaisaikaa ja -matkaa ei tiedetä. Aika ei vaikuta nostokorvakkeen lujuuteen, sillä siihen vaikuttaa toistojen määrä. Toisaalta sitäkään ei voi määrittää korvaketta tarkastelemalla.

Historiaa taaksepäin: Alkuräjähdyksessä syntyi 80 % vetyä ja 20 % heliumia. Prosentteihin kannattaa kiinnittää huomio, suhteen liittyessä lukemattomiin asioihin. Vaikkapa oikea- ja väsenkätisten suhteena. Johdantona kertoimelle 1,25, yleisesti 20 % vastaa 80 % kaikista tapahtumista.

100/1,25 = 80                      40/80 = 0,25

Tähtien luhistumisten ydinfuusioiden kautta syntyi alkuaineita, kuten rauta, jota on kaikkialla universumissa. Alkuaine rauta, tarkasteluissa seostamaton teräs, liittyy matemaattinen suhteellisuus. Laskenta perustuu  S235 ja S355 lujuusluokan teräksiin, joiden lujuudellinen suhde on lähellä kerrointa 1,618. Myötöluudet S355 / S235 = 1,51.

Nostolaitteen tai lähes minkä tahansa laitteen suunnittelu on hyvä aloittaa nostokorvista. Kuulin kerran säiliövalmistajan työnjohtajan ohjeen; "suunnitelkaa ensin nostokorvat tuotteeseen". Tämä, suunnittelijan unohdettua nostokorvat, jolloin ongelmaksi syntyi, kuinka saada säiliö käännettyä, ilman tarvittavia korvakkeita. Edellinen kuulostaa humoristiselta, mutta miettikää tarkemmin.

Back_Arrow.jpg

10.1.2015*13:00 (73 - 978)
www.karikolehmainen.com
epcalculation@gmail.com