- Kari kolehmainen Samaa tarkoittava suhdelaskenta

Leonardo da Vinci

leonardo_da_vinci_mona_lisa_omakuvana.jpgLeonardo da Vinci renessanssin ajan suurena maalarina,  maalasi vähemman kuin 20 taulua, eikä niistä kaikki ole tallella. Maalaustaiteessa da Vincin ansio on maalaustekniikan kehittäminen ja siinä siveltimen jäljen häivyttäminen. Tässä ei ole vielä kaikki, sillä kätkettynä tauluihin liittyy, tietoisuus maailmassa vallitseviin lainalaisuuksiin. Tämän hän esittää mittasuhteina maalauksissaan. Näistä minä kirjoitan kirjasarja Mayakalenterin päättyminen  trilogiassani. Siitä ensimmäinen osa on tilattavissa kevään 2020 aikana.

Mona Lisa taulua Pariisin Louvressa, käy vuosittain katsomassa noin kahdeksan miljoonaa ihmistä. Tämä tekee taulusta maailman tunnetuimman. Sillti niin väärin ymmärretyn taideteoksena, jopa monen pettyessä teoksen pieneen kokoon.

Ihmiskehon mittasuhteet Leonardo da Vincin havaintona, on syytä tuntea suhteellisuuden ymmärtämiseksi. Tämä, jotta me ymmärrämme olevamme suhteellisuuden mukaan mitoitettuja. Tämän tiedon tuntemalla, määrittää toisen vielä tuntemattoman. Tämä muun muassa mahdollistaa vaatteiden ja laitteiden globaalin valmistamisen, jatkuen tästä meitä ympäröiviin asioihin.

Vaikka da Vincin siveltimen käytöstä kirjoitetaan enimmäkseen, oli hän perspektiivin kehittäjänä edelläkävijä. 1300- ja 1400-luvulla perspektiivi oli tauluissa havaittavana, joka tietona oli kateissa antiikin Kreikan ajoista lähtien. Olihan tuon ajan teoksissa nähtävissä tasoperspektiivi, jota myöhemmät taiteilijat, eivät osanneet käyttää omissa töissään.

Leonardo_da_Vinci_paint_1_big.jpg

Tästä tarina lähtee, josta luette lisää kirjasarjastani

  • Mayakalenterin päättyminen I    Keväällä 2020
  • Mayakalenterin päättyminen II   Syksyllä 2020
  • Maykalenterin päättyminen III     Vuodenvaihteessa 2020/2021

Back_Arrow.jpg

18.2 2020*11:40 (576 - )
www.karikolehmainen.com
EPcalculation@gmail.com