- Kari kolehmainen Samaa tarkoittava suhdelaskenta

These pages are for

Strength of Materials
Studying products
Visual Geometry
Physiology
Physics
History


Nämä sivut ovat:

Näkemisen geometriaa
Tuotteiden tarkastelua
Lujuuslaskentaa
Fysiologiaa
Fysiikkaa
Historiaa

Visitors - Kävijät

Käyntejä kotisivuilla:536053 kpl

Kheopsin pyramidienglish_translation.jpg

Kheops Pyramid

Suuren pyramidin mitat ja suunnittelun täydellisyys, kiehtovat aikamme tiedemiehiä. Pyramidi on ainoa jäljellä oleva, muinaisuuden seitsemästä ihmeestä.

Yleisenä luulona Egyptin pyramidit ovat toistensa kaltaisia. Mikään maailmassa ei ole Kheopsin pyramidin kaltainen, eikä ihmisen ymmärrys toistaiseksi riitä, siihen liittyvän selvittämiseen.

Suuri osa egyptologeista uskoo pyramidit faraoiden hautasijoiksi. Tämä on eräs syistä, miksi Kheopsin pyramidin salaisuus ei ole avautunut. Ajattelematta vaihtoehtoa, ettei Kheopsin pyramidi kosketa ihmistä millään tavalla.

Pyramidi on viesti muinaisuudesta sille, joka osaa sen tulkita.
 

pyramidi_egypti2.jpg              Pascalin kolmio

                        1

                  1           1

            1          2          1

       1         3          3         1

   1         4         6         4         1

Pascalin kolmion mukaan, pyramidin korkeus on 146,41 m

Kheopsin pyramidi on käsin kosketeltava, Pascalin kolmio käsin koskettamaton. Tästä huolimatta ne ovat samaa monessa merkityksessä.

Pascalin kolmion ilmoittama pyramidin korkeus on146,41 m ja mitattu korkeus 146,58 m. Näiden erotus on 17,06 cm. Ajatellaan virhettä kahdella tavalla, jolloin voimme valita itselle sopivan vaihtoehdon.

a) Erotus 17,06 cm on ihmisen tekemä virhe, jota ei kykene selittämään tässä ajassa. Emme me tee rakennelmia, joka kestävät tuhansia vuosia. Emmekä me tässä ajassa tee Kheopsin pyramidin kokoluokan kivirakennelmia tuolla tarkkuudella, saati mitattuna vaikkapa 5000 vuoden kuluttua. Eikä tuon kokoluokan monumentteja tehdä tässä ajassa. Sitähän pyramidi nimenomaan on.

b) Kuvitellaan toisena vaihtoehtona matemaattinen ratkaisu, jolloin pyramidi kuvaa käsin kosketeltavaa ja nähtävää 3d maailmaa. Samalla kuvitellaan ihmisellä olevan viisi sormea, ja luvun viisi olevan muissakin yhteyksissä tärkeä. Silloin vähemmän käytännölliset ihmiset ovat ottaneet mielikuvituksensa käyttöön.

1,706^3 = 5,00

Pyramidin korkeuden on sanottu olevan etäisyys maasta aurinkoon miljoonina kilometreinä eli 149,6 miljoonaa kilometriä. Korkeus on lähellä etäisyyttä miljoonina kilometreinä, mutta on luultavasti sattuma tai sitten ei. Huomaatte pyramidin kärjestä puuttuvan kartio-osan. Ei se puutu sattumalta, sillä myös maan ja auringon välisestä etäisyydestä 149,6 (miljoonaa kilometriä) puuttuu osa. Sille on olemassa matemaattinen tarkka määritys ja luonteva selitys.

Kaupankäynnin lisääntyessä oli Euroopassa kehitettävä pituuden mittayksikkö. Heilurikellon kehittäjä ja keksijä Christiaan Huygens ehdotti vuonna 1670 metrin pituudeksi sekuntiheilurin määrittävää pituutta, joka on lähes metrin pituus eli 99,5 cm. Myöhemmin kuitenkin huomattiin, että sekuntiheilurin pituus oli leveyspiiristä riippuvainen, eikä siksi käynyt pituuden määrittämiseen. Tästä syystä Ranskassa valittiin metrijärjestelmän perusyksikön pituudeksi kymmenesmiljoonas osa matkasta Pariisin pituuspiiriä pitkin päiväntasaajalta pohjoisnavalle. Siksi Pascalin kolmiolla ja metrin mitalla on tätä kautta sama alkuperä.

Historia

Jotkut uskovat pyramidin rakennetuksi hautapaikaksi farao Kheopsille ja sitä rakennetun yli 20 vuoden ajan. Tämä on yksi länsimaisen tieteen petoksista tai erehdyksistä. Pyramidia ovat tutkineet vähäisen mielikuvituksen ja kapean näkemyksen omaavat alansa huiput, jotka ominaisuuksiltaan ovat vastanneet tähtieteellistä observatoriota luonnon tutkimiseksi Serengetin savannilla. Kiikarit olisi riittänyt havainnoimiseen, tosin Kheopsin tapauksessa mittanauha ja taskulaskin tässa ajassa. Muutama dynamiitilla tiensä  raivannut tutkija jätettäköön vain vähäisen mielikuvituksen omaavaksi. Kaikki ovat olleet alansa parhaita, mutta todistakoon näkemystäni heidän pyramidista esiin saamansa viesti. Sitä ei ole saatu avatuksi, sen ollessa selvä matemaattinen systeemi tulevaan uuteen matematiikkaan, josta Albert Einstein sai osan avatuksi. Se on ainoa syy, miksi pyramidin arvoitusta ei ole saatu avatuksi. Väärä perspektiivi menneeseen.

Väärän perspektiivin antaa myös vanha suomalainen, alkujaan ruotsalainen Tukholman kyynärä (ruots. aln) on 59,4 cm = 1⁄3 syltä = 2 jalkaa = 4 korttelia = 24 (Ruotsin) tuumaa. Mitattuani itseltäni (pituus 177 cm) Kyynärän pituuden, sain pituudeksi 49 cm. Mitattuani vaimoltani (pituus 175 cm) kyynärän pituuden, sain pituudeksi 47,5 senttimetriä. Suomalaista kyynärää ei tästä johtuen tule yhdistää muinaisen Egyptin kyynärään, joka oli realistinen mitaltaan. Edellä olevaa mainintaa ei tarvittaisi, jos asuisimme vaikkapa Englannissa, mutta vaikka olemme menneessä liioitelleet pohjolan ihmisen mittoja, olemme tässä päivässä erinomaisessa tilanteessa tulevaan laskentaan nähden. Ymmärtääksemme tulevaa laskentaa, on meidän ymmärrettävä menneessä viitoitettu tie.

Egyptin kyynärä on varhaisin vlioiduksi osoitettu mittayksikkö. Ymmärrätte pyramidiin ja sen valmistamiseen liittyvän säännöllisesti superlatiivit ja tämän jälkeen lauseet, tiede ei ymmärrä. Ymmärrätte silloin paljon pyramidista, josta kerron, sillä kaikki rakenteeseen liittyvä on matematiikkaa toisella tavalla ymmärrettäväksi. Se on ainoa tapa ymmärtää sitä.

Mooseksen kirja 6:4

Jumalan_pojat.jpg

Noina päivinä osoittautui maassa olevan nefilejä (jättiläisiä) ja jälkeenpäinkin, kun tosi Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille poikia; he olivat niitä mahtavia*, joita oli ennen vanhaan, nimekkäitä* miehiä.

Jättiläisten luurankoja on kaikkialla maapallolla, vaikka moni ei ole niistä koskaan kuullut. Elävän paino 2 - 3 tonnia ja suurimmat pituudet seitsemästä kymmeneen metriin*1.

Tekninen erittely

Tekninen erittely on oikeampi määritelmä Kheops pyramidin matemaattisella modulille, kuin selittää sitä rakennuksena, jossa on huoneita ja ulottuvuuksia.

Gizan rakentaminen

Sneferu 2613-2589 eaa.

4. dynastian ensimmäinen farao. Sneferun valtakauden pituudesta on eriäviä tietoja, mutta The Oxford History of Ancient Egypt arvioi hänen hallinneen tuolloin.

Kheops 2589 eaa. – 2566 eaa.

4. dynastian toinen farao Kheops (Khufu) rakennutti pyramidin hautapaikakseen noin 2560 eaa. Se oli maailman korkein rakennus yli 3 800 vuoden ajan. Kheops pyramidin rakentamisajaksi on arvioitu 10 - 23 vuotta eri lähteisiin vedoten. Pyramidin rakentamisesta ei ole ainuttakaan todistetta, eikä matemaattisesti olisi ollut tuon ajan tehtävissä. Eihän tuota matematiikkaa hallita vielä tänä päivänäkään.

Djedefra 2566 eaa. – 2558 eaa

4. dynastian kolmas farao, jonka hallintokausi kesti kahdeksan vuotta.

Khefre 2558 eaa. – 2532 eaa.

4. dynastian neljäs farao. Joidenkin historioitsijoiden mukaan, farao Khafre veistätti sfinksin, maailman suurimman yhdestä kivestä veistetyn teoksen. Pituutta sillä on 73,5 metriä, leveyttä 19,3 metriä ja korkeutta 20,22 metriä. Monumentti on tehty poistamalla kallio sfinksin ympäriltä. Työhön sanotaan kuluneen 26 vuotta, joka olisi mittava työ tänäkin päivänä ja veistämiseen käytetty aika olisi koko hallitsemisen aika. Tärkeä havainto on sfinksin sisältävän symbolisen viestin matematiikasta, sillä sfinksin pituudella ja leveydellä on suhde Kheopsin pyramidiin. Sfinksin mitat ovat pyöreitä mittoja, jolloin muutama senttimetri tarkentaa laskentaa entisestään.

230,4 m / 73,5 m = 3,135 = 3,14 = pii = π

230,4 m / 4,4 m = 52,36 = 0,5236 = Egyptin kyynärä 0,5236 m

230,4 m / 19,3 m = 12,45 = 1,122  = 1,25

Khefre oli 4. dynastian neljäs faarao ja faarao Khnum Khufun poika sekä edeltäjänsä faarao Djedefran nuorempi veli. Khefre tunnetaan Gizan toiseksi suurimman pyramidin, Khefrenin pyramidin rakennuttajana. Sfinksin rakentamisesta Khefren tekemänä ei ole minkäänlaista näyttöä. Matematiikka todistaa sfinksin olevan vanhempi, ajalta jolloin matematiikka hallittiin. Sfinksiä pidetään vanhimpana Gizan rakennelmista ja sillä on selkeästi tulkittavissa oleva viesti. Mikä on se, joka ei ole kuten muut joukossa? Joka on se, joka tietää itsessään tulevien rakenteiden symboliikan ja osoittaa sen monella tavalla. Ketkä ovat sfinksin ja pyramidin takana, koska tätä lukevakaan ei tiedä, kuinka puulla ja kuparilla on ollut mahdollista tehdä kaikki se, minkä omin silmin voi nähdä?

Pyramidin korkeus ja pohjan leveys

Kheopsin pyramidin alkuperäinen korkeus oli 280 x 0,5235023 m = 146,58 metriä. Nykyään korkeus on 137,85 metriä. Pyramidi on edelleen eräs maailman tarkimmin suunnatuista rakennelmista pitkin pohjoisnapa - etelänapa pituuspiiriä.

Pyramidin mitat muinaisen Egyptin kyynärän mitalla olivat pohjan leveys 440 x korkeus 280. Kyynärän mitta tunnetaan hyvin, joka oli 0,5235023 m.

Pohjan leveys oli 440 x 0,5235023 m = 230,34 m.

cheops_pyramid_location.jpgKheops pyramidin sijainti

Suuri pyramidi 2560–2540 eaa. (Khufu tai Kheops kreikaksi) Gizassa, Egypti, osoittaa merkittävän luonteen sijoittumisena maanpinnalla. Pyramidi sijaitsee mantereiden painopisteessä, tarkasti keskellä kaikkia maa-alueita maailmassa, jakamalla maapallon maapinta-alan suunnilleen yhtä suuriin neljäsosiin. Tämä on näkemisen geometriaa, jota muinaisest ihmiset toteuttivat monumentaalisella rakennelmalla.

Pyramidin sijainti maapallon suurimmassa massakeskittymässä

Pyramidin tilavuus

V = 1/3 × Pohjan ala × Korkeus (H)

pyramidin_tilavuus.jpg

V= 1/3 x 230,4 m x 230,4 m x 146,5 m

V = 2 592 276.48 m3                                       

Sisäänkäynti

Kheops pyramidin sisäänkäynti on pyramidin pohjoispuolella, jonka suunnan valitsemisella on symbolinen ja fysikaalisen maailman vastine matemaattisesti tarkasteltavaksi. Viitteen tästä antaa auringon paistavan sen kolmelle sivulle, mutta ei pohjoisen suunnasta. Sisäänkäynti oli rakennettu pyramidin sydänosan kivilohkojen tasolle 19*2.

 

Kheops pyramidin sarkofagi

Sarkofagin ulkomitat                       Sarkofagin sisämitat

Pituus:       227,63 cm                          198,27 cm

Leveys:        97,80 cm                            68,10 cm

Korkeus:    104,93 cm                             87,43 cm

Tilavuus:      2,336 m3                           1,1805 m3

Laskettu paino 3,12 tonnia on ilman kantta. Sarkofagin painoa ei ole punnittu, mutta sen paino on määritetty laskemalla esitetyksi arvoksi. Jos teillä on vähänkään mielikuvitusta, voitte ajatella sen olevan tarkka π tonnia.

Huomiot

*1Wikipedian ja tiedekirjojen tulisi sisältää mainintoja ja valokuvia löydetyistä lukuisasta määrästä luurankoja ja erilaisia pääkalloja, jotka hyvällä tahdollakaan eivät täytä tunnetun tieteen määrityksiä. Jättiläiset esitetään mytologiana raamattu toisessa kädessä, vaikka raamattu selittää jättiläisten olemassa olon lukuisina mainintoina. Voin ottaa niistä joitakin tällä sivustolla. Tämä vie tietysti asian omille poluille, joten ....

*2Tietenkin sisäänkäynti oli rakennettu tasolle 19, sillä luku 19 eri muodoissaan tulisi olemaan myöhemmin laskettavan täydentävän matematiikan perusasioita.

*3. Huomio *2 merkitsee menneen matematiikan sisältäneen tulevan, vielä aukeamattoman matemaattisen todellisuuden.

Back_Arrow.jpg

5.10 2017*23:20 (2498 - 1247)
www.karikolehmainen.c5om
EPcalculation@gmail.com
Kari Kolehmainen +358 44 200 3207
Samaa tarkoittava suhdelaskenta
Historia