Leonardo da Vincin Matematiikka
Leonardo da Vinci antoi merkittävän panoksen matematiikkaan ja integroi usein matemaattiset periaatteet taiteeseensa ja tieteellisiin tutkimuksiinsa.
Matemaattiset käsitteet taiteessa
Lineaarinen perspektiivi: Da Vinci käytti lineaarista perspektiiviä luodakseen illuusion syvyydestä maalauksissaan. Tämä tekniikka sisältää yhdensuuntaiset viivat, jotka suppenevat yhteen pisteeseen horisontissa, joka tunnetaan katoamispisteenä.

Kultainen leikkaus: Da Vincin uskotaan käyttäneen kultaista leikkausta (noin 1,618) teoksissaan, kuten Mona Lisassa ja Viimeisessä ehtoollisessa. Kultainen leikkaus on matemaattinen suhde, jota on käytetty taiteessa ja arkkitehtuurissa sen esteettisesti miellyttävien ominaisuuksiensa vuoksi.
Mona Lisan kasvojen mittojen uskotaan heijastavan kultaista leikkausta. Pään yläosan ja leuan välinen etäisyys verrattuna silmien ja leuan väliseen etäisyyteen noudattaa usein tätä suhdetta. Myös suun pituus ja leveys sekä silmien asento ovat linjassa kultaisen leikkauksen kanssa.
Itse maalauksen mittoja kuvataan joskus kultaisen suorakulmion sisälle sopivaksi, jossa pidemmän sivun suhde lyhyempään sivuun on kultainen leikkaus.
Symmetria ja suhteet: Hänen kuuluisa piirustusnsa Vitruvian Man havainnollistaa ihmiskehon mittasuhteita ja sen symmetriaa heijastaen geometrian ja suhteellisuuden periaatteita.
Tieteelliset tutkimukset:
Geometria ja mittasuhteet: Da Vinci opiskeli geometrisia muotoja ja mittasuhteita soveltaen näitä periaatteita suunnittelusuunnitelmissaan ja anatomisissa piirustuksissaan.
Arkhimedeksen periaatteet: Hän tutki kelluvuuden ja virtausdynamiikan periaatteita Arkhimedesen työn pohjalta.
Kitka ja painopiste: Da Vinci tutki kitkan lakeja ja painopistettä, jotka olivat ratkaisevia hänen mekaanisille keksintöilleen.
Leonardo da Vincin matematiikan integrointi työhönsä osoittaa syvän yhteyden taiteen ja tieteen välillä renessanssin aikana. Hänen panoksensa innostaa ja vaikuttaa edelleen molemmilla aloilla.
Suhdelaskenta
Viimeinen ehtoollinen maalaus sisältää viestin muinaisuuden matematiikasta ja siitä, kuinka meidän tulee havaita nämä asiat. Alla oleva yksityiskohta maalauksesta kertoo pyramidista ja silmät ovat avataksemme nämä. Maalaus on taustalla oleva piilonäytelmä inkvisition aikana kielletystä aiheesta. Suorastaan jännitysnäytelmä siitä, kuinka Leonardo da Vincille olisi pahimmillaan voinut käydä. Siitä kirjoitan kirjoissani ja myös osittain kerron näillä sivuillani.

Leonardo da Vinci tiesi kultaisen suhteen 1,63, sellaisena kuin se on määritelty Raamatussa. Hän leikki tällä maalauksissaan käyttäen esihistoriallista matematiikkaa.
###### \\\\\\\\\\\\
=========================
1
1 1
1 2 1
Esihistorialliset ihmiset tiesivät ajatuksen tasapainosta, kun paino oli sama tai erilainen. Tätä tarvittiin tavaroiden vaihdannassa kauppaa tehtäessä.

25.11.2024*11:50 (45939 - 45937) www.karikolehmainen.com epcalculation@gmail.com |