- Kari kolehmainen Samaa tarkoittava suhdelaskenta

These pages are for

Strength of Materials
Studying products
Visual Geometry
Physiology
Physics
History


Nämä sivut ovat:

Näkemisen geometriaa
Tuotteiden tarkastelua
Lujuuslaskentaa
Fysiologiaa
Fysiikkaa
Historiaa

Visitors - Kävijät

Käyntejä kotisivuilla:396515 kpl

Ihmisen ikä suorituskykynäenglish_translation.jpg

Human Age Performance

jogger.jpgTarkastelussa eri-ikäisten ihmisten kunto määritetään laskennallisella tavalla. Laskennan tuloksen varmistuessa satoina miljoonina suorituskertoina, joka takaa luotettavan vertailupohjan, taulukon osoittamana tilastotietona.

Ajattelemme olevamme yksilöitä, joiden kesken ei ole mahdollisuutta vertailemiseen. Ihmisen suorituskyky juoksemalla on 1-ulotteista etenemistä. Vertailu on mahdollista tehdä taulukosta ja voi myös itse tehdä testauksen kunnon määrittämiseksi. Homo Sapiens tieto löytyy internetistä. Kuten aina asioiden yhteydessä, myös nyt tulee ymmärtää määrättyjä asioita, jotta tutkimus olisi mahdollinen.

Hakusana; Homo Sapiens suoritusteho, ei anna vastausta, Kysymällä samaa sanalla Cooper-testi, asia muuttuu toiseksi.

Riittääkö sadan miljoonan tai miljardin juostun juoksun tulos? Vuonna 1968 Kenneth H. Cooper kehitti USA:n armeijalle 12 minuutin Cooper-testin. Testi antaa karkean arvion juoksijan kunnosta. Lopputulokseen vaikuttaa luonnollisesti juoksijan motivaatio suorituksen aikana ja vaatii harjoittelua. Ilman harjoittelua 12 minuutin arvioiminen on vaikeaa ja johtaa helposti suureen vauhtiin, joka kostautuu.

Ensin tulostetaan Cooper-testin tulokset. Havaitaan tulosten olevan jaetun ikäryhmiin ja neljään kuntoluokkaan. Testaamisen kannalta 13-vuoden ikä on alhaisin ikä, josta on saatavissa luotettava testitulos. Armeija ei hyödy alle tämän iän tuloksista, joten aineisto nuoremmista ikäluokista on urheiluseuroilla. Aiemmin lähes kaikki kykenivät testin juoksuun, mutta tänä päivänä kaikki eivät siihen kykene eri syistä. Testi tässä mielessä esittää juoksemaan kykenevien tuloksen. Tuotteesta ihminen, tämä ei kerro kaikkea, vain tiedon siihen osallistuneista.

30.4 2015*10:20 (359 - 1080)

www.karikolehmainen.com

E-mail:  karikolehmainen53@gmail.com

Kari Kolehmainen +358 44 200 3207

Samaa tarkoittava suhdelaskenta

Fysiologia