- Kari kolehmainen Samaa tarkoittava suhdelaskenta

Ihmisen pituusenglish_translation.jpg

Height of a Man

Erilaisista kuvioista ja numeroista on arvioitu, ettei niistä löydä todellisuuteen liittyvää. Saman mainitsee numero viidestä liittyen viisikulmioon, joita Pythagoras piti pyhänä lukuna ja kuviona.

Suhdelaskennan idea on, ettei laskettavaa tarvitse välttämättä nähdä. Esimerkiksi luurangon pituus on 175,4 cm, jolloin halutaan tietää, millä korkeudella napa on ollut henkilön eläessä. Mitan saa skaalaamalla kuvion piirtämisohjelmalla tai laskemalla sen ylemmän esimerkin mukaisesti.

skeleton.jpg

Luurangon pituus 175,4 cm on tunnettu tieto, josta tuntematon navan sijainti kantapäästä mitattuna on;

175,4 cm / 1,618 cm = 108 cm

Tuntemalla navan sijainnin, ihmisen pituus on;

108 cm x 1,618 cm = 174,5 cm

Me kannamme kultaisen leikkauksen lukusuhdetta 1.618

length_of_man_175_cm.jpg

Skaalaamalla kuvion, saa halutun mitan selville.

Laskenta tällä sivulla on EP-fysiologiaa, mutta myös näkemisen geometriaa. Kaikilla eläimillä ovat vastaavat mittasuhteet, kuten ihmisillä. Ei ainoastaan elävillä, sillä myös koneenelimet sisältävät samat mittasuhteet.

Navan sijaintia mitatessa on hyvä ajatella, missä napa sijaitsee normaalipainoisella, jos se ei roiku vatsan päällä. Myös normaalipainoisissa on ruumiinrakenteen poikkeavuuksia, joten mikään täysin eksaktia sijaintia ei edellisten esimerkkien mukaan voi määrittää navalle. Luonto muutenkin on täynnä poikkeavuutta, vaikka suuressa mittakaavassa noudattaakin luonnon käsikirjaa, jonka samaa tarkoittava suhdelaskenta kuvaa laskemalla. 

Me laskemme suhteellisuutta alle 5 % tarkkuudella. Esimerkiksi 180 cm pitkän henkilön navan sijainti voi poiketa joitakin senttimetrejä. On olemassa henkilöitä, joilla on suhteettoman pitkät jalat ja toisaalta lyhyet. Kummatkaan poikkeavat mitat eivät ole optimaalisia ja sen voi joissakin tapauksissa päätellä kävelemisestä.

Leonardo da Vinci

vitriviuksen_mies_small.jpg

Leonardo da Vinci tutki ihmisen mittasuhteita ja monet hänen taulunsa ovat tässä mittasuhteessa.

Leonardo da Vinci - Vitriviuksen mies

Marcus Vitruvius Pollio oli roomalainen 1. vuosisadalla eaa. elänyt kirjailija, arkkitehti ja insinööri

 

 

Back_Arrow.jpg

2.5.2015*11:20 (1084 - 1083)
www.karikolehmainen.com
epcalculation@gmail.com