- Kari kolehmainen Samaa tarkoittava suhdelaskenta

EP laskentamenettely sivu 1Home_page_mark.jpg

 Kotisivu

EP laskentamenettely

Suhteellisuusteoria tarvitsee odotetun täydennyksen.

EP laskentamenettely osoittaa, että esihistoriamme tunsi valonnopeuden käsitteen ja SI-järjestelmän tavan määritellä ilmiöitä. Samalla väärin ymmärrettyä ja vääristynyttä tietoa.

Ulkoavaruuden ilmiöiden lisäksi, sisäavaruuden ilmiöitä voi laskea valonnopeuden aikadilaation käsitteen kautta, jolloin nämä liittyvät materiaaliin ja fysiologiaan.

Kuvitellaan maailmamme Lego-palikkasarjana, joista jokainen osa sopii toiseen. Ensimmäinen Lego-palikka on aurinko, josta saamme energiamme. Auringon ja kuun pyöreä muoto ovat luultavasti ensimmäiset muodot, jotka havaitsemme. Kirjoitettu on esihistoriallisesta matematiikasta tämän päivän tietona.

___

Valitettavasti Albert Einstein ei luonut ajan käsitettä neljäntenä ulotteisuutena ja tästä johdettuna aikadilaation käsitteenä. Aika ennen häntä on tiedetty tuhansia vuosia neljäntenä ulotteisuutena. Kadotettuna tietona tosin, joka seuraavassa tuodaan esiin aikaan, materiaan ja fysiologiaan liittyvinä tarkasteluina.

Fysiikan lait ovat samat kaikille havainnoijille missä tahansa inertiaalisessa vertailukehyksessä suhteessa toisiinsa (suhteellisuusperiaate).

 Valon nopeus tyhjiössä on sama kaikille havainnoijille riippumatta heidän suhteellisesta liikkeestään tai valonlähteen liikkeestä.

Siltä osin kuin matematiikan lait viittaavat todellisuuteen, ne eivät ole varmoja, ja sikäli kuin ne ovat varmoja, ne eivät viittaa todellisuuteen.

Hermann_Minkowski_S.jpgAikaa neljäntenä ulottuvuutena ehdotti Albert Einsteinin matematiikan opettaja Hermann Minkowski. Albert Einstein ei heti hyväksynyt tätä. Minkowski oli geometrian tutkija, joka sovelsi geometrian menetelmiä eri aloille. Aika neljäntenä ulottuvuutena ei ollut edes Hermann Minkowskin ensimmäisenä havaitsema idea, ehdottaessaan sitä Albert Einsteinille.

 

In 1903 Olinto De Pretto
an industrialist from Vicenza, published the equation E = mc2 in the scientific journal Atte in 1903, said the historian of mathematics Umberto Bartocci. Einstein used De Pretto's insight published in 1905, but De Pretto was never appreciated.

___

 

Suhteellisuusteoriat

Albert_Einstein_potretLiikkuvat tai levossa olevat esineet pysyvät samassa tilassa, ellei ulkoinen voima aiheuta muutosta. Tämä tunnetaan inertian käsitteenä.

Kohteeseen vaikuttava voima on yhtä suuri kuin kohteen massa kerrottuna sen kiihtyvyydellä. Toisin sanoen voi laskea, kuinka paljon voimaa tarvitaan eri massaisten esineiden liikuttamiseen eri nopeuksilla.

Jokaiselle toiminnalle on yhtäläinen ja päinvastainen reaktio. 

Muinaisuuden matematiikka ja fysiikka

 

Cheops_pyramid_1893.jpg

 Pyramidit hiekan alle peittyneinä vuonna 1893


Last_supper_painting_triangle_S.jpg

Yksityiskohta Leonardo da Vincin Viimeinen ehtoollinen maalauksesta
 
Vuosiluku 1893 ja valokuva todisteena vakuuttavat sen, ettei kukaan modernin aikamme tutkijoista tiennyt pyramidien mitoista. Oli kuitenkin eräs, joka viestitti tämän maalauksessaan. Leonardo da Vincin maalaus on mittasuhteiltaan 460 cm x 880 cm eli esihistoriallisen ajan vakio standardimitta. Teoksesta on löydettävissä keltaisilla viivoilla merkitty tasapainovaaka, joka kuvaa laskemista ja punnitsemista. Tämä on teoksen taustalle piirtyvä kielletty näytelmä muinaisuudessa olleesta.
 
460/880 = 0,523
___

Next_page_arrow.jpg

4.12.2024*10.15
www.karikolehmainen.com
epcalculation@gmail.com