- Kari kolehmainen Samaa tarkoittava suhdelaskenta

Lattian pinnoittaminen tasoitteella

 
Lattian_pinnoittaminen.JPG
 
 
Lattian hiomisen yhteydessä minä kirjoitin, kuinka muovimaton poistaessa liima-aine on sitoutunut betoniin. Muovimaton nukan poistaminen ei tätä ongelmaa poista. Huolellisen työn tehdäkseni pinnoitimme tasoitteella lattian pinnan, joka laminaatin alle jäädessä harmitti hienona lopputuloksena. Nyt liima-aine jäi tasoitteen alle, joten veden kanssa sillä ei ole tulevassa kosketusta, joka mahdollisesti generoi myrkyllisiä kaasuja.
 
Sen sijaan kaikki ei mennyt täysin oikein tässäkään kohteessa, sillä lattiatasoitteella ei oikaissut yhdessä kohdassa olevaa lattian painumaa. Pallo pyöri edelleen sitä kohti ja lattialistaa asentaessa, sitä piti painaa jokseenkin suurella voimalla, jotta tämä asettui lattian mukaisesti. Onneksi painauma oli listan päässä, tulevan keittiön saarekkeen kohdalla.
 
Valokuvan ruskeissa kohdissa on nukkaa liimaan sitoutuneena, mutta sitä ei ole hiottuna pintaa korkeammalla. Ennen tasoitteen levittämistä oli huolellinen pinnan puhtauden tarkastus ja imurointia viimeisenkin hiekanjyvän ja muun partikkelin poistamiseksi. Pinnoitetta lastalla levittäessä nämä olisivat pyörineen lastan mukana ja voineet pilata pinnan tasaisuuden. Laminaatin alle jäävinä näillä pienillä partikkeleilla sinänsä, ei olisi ollut mitään merkitystä.
 
Loppujen lopuksi lattiatasoitteen levittämisessä ei ole suurta eroa muovimaton maalaamisen kanssa, josta kerron eräänä tehtynä työnä.

Back_Arrow.jpg

10.11.2022*17:39 (44005)
Lahden remontti- ja koontipalvelu
www.karikolehmainen.com
kari.kolehmaisen@gmail.com
Puhelin: 044 200 3207